Krediti Erste banke za solarne kolektore

Bez autora
Jun 07 2010

Erste&Steiermärkische banka nudi novi model kredita za poticanje upotrebe obnovljivih izvora energije namijenjenog fizičkim osobama koje će se prijaviti na javni natječaj Regionalne energetske agencije Kvarner radi ostvarenja subvencije kupnje i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije. Projektom pod nazivom 'Sunce i na vašem krovu' na krovove 70 kućanstava na području Primorsko-goranske županije ugradit će se solarni kolektori za pripremu tople vode. Ugradnju kolektora ukupne vrijednosti od oko dva milijuna kuna, s 40 posto, odnosno do 12.000 kuna maksimalno, sufinancirat će PGŽ i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a natječaj je otvoren do 18. lipnja. REA do sada ima 40 prijava te kućanstva povrat svoje investicije mogu očekivati za tri do pet godina. Krediti se odobravaju u iznosu od 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a kamatna stopa je jedinstvena za sve klijente i iznosi 6,7 posto na godinu.

Krediti Erste banke za solarne kolektoreErste&Steiermärkische banka nudi novi model kredita za poticanje upotrebe obnovljivih izvora energije namijenjenog fizičkim osobama koje će se prijaviti na javni natječaj Regionalne energetske agencije Kvarner radi ostvarenja subvencije kupnje i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije.

»Projektom pod nazivom 'Sunce i na vašem krovu' na krovove 70 kućanstava na području Primorsko-goranske županije ugradit će se solarni kolektori za pripremu tople vode. Ugradnju kolektora ukupne vrijednosti od oko dva milijuna kuna, s 40 posto, odnosno do 12.000 kuna maksimalno, sufinancirat će PGŽ i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a natječaj je otvoren do 18. lipnja«, kazao je direktor Regionalne energetske agencije Kvarner Darko Jardas naglasivši kako REA do sada ima 40 prijava te da kućanstva povrat svoje investicije mogu očekivati za tri do pet godina.

Krediti se odobravaju u iznosu od 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a kamatna stopa je jedinstvena za sve klijente i iznosi 6,7 posto na godinu. Rok povrata kredita je do 20 godina uz mogućnost počeka od šest mjeseci. Naknada iznosi 1,5 posto odobrenog iznosa kredita, a minimalno 250 kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik